traditionele chinese geneeskunde

Tuina Massage

Tuina is een massagevorm die in China ontstaan is. Tuina betekent letterlijk “druk en wrijf” (tui=duw , na=wrijf). Al in de oudste Chinese medische boeken staan teksten over massage. Ongeveer 700 jaar geleden is de Tuina door verschillende scholen in China verder tot ontwikkeling gebracht. Elke regio ontwikkelde zijn eigen stijl en vorm. De laatste tientallen jaren zijn deze vormen samengevoegd tot een evenwichtig geheel en heeft zijn intrede gedaan binnen de westerse samenleving. De Tuina wordt in China in de gezondheidszorg toegepast. Om Tuina te studeren in China moet een meerjarige universitaire opleiding worden gevolgd.

Tuina bestaat uit een grote variëteit aan verschillende massagetechnieken die op het lichaam worden uitgevoerd en daarnaast zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.

Net als bij acupunctuur werkt men op meridianen (energiebanen die door ons hele lichaam lopen) en acupunctuurpunten (punten op deze energiebanen, ieder met een specifieke werking op de energie in het lichaam).

Tuina therapie is een zeer effectieve, zowel in preventieve als op genezing gerichte, behandeling. Door de energie van het lichaam in balans te brengen en de circulatie van Qi en bloed te bevorderen kunnen veel klachten worden verholpen.

Uw Gezondheid en Welzijn is Belangrijk. Wacht niet.

Maak nu een afspraak of vraag naar meer informatie.
Bij geen gehoor stuur alstublieft een bericht.

+31 (0)20 3309069