traditionele chinese geneeskunde

Chinese Kruiden Therapie

Chinese Fytotherapie of kruidengeneeskunde is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeskunde.
Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op de cliënt is afgestemd.
Zo kan ook hiermee de balans in het lichaam hersteld en behouden worden.
In tegenstelling tot de westerse kruidenkunde, waar veel kennis in de loop der eeuwen verloren is gegaan, heeft de Chinese kruidenkunde zich vanuit de empirische wetenschap, ongehinderd kunnen doorontwikkelen tot een volwaardig therapeutisch systeem.
Door de huidige biochemische kennis kunnen de kruiden effectiever ingezet worden.

De Chinese kruidenleer kent in feite geen patenten of standaardmedicijnen zoals in de Westerse Geneeskunde, maar baseert ieder recept op de individuele patient. Tegenwoordig zijn er wel preparaten en standaardrecepten verkrijgbaar maar de voorkeur van een echte herbalist zal toch altijd uitgaan naar een persoonlijke formule die de patient op het lijf geschreven staat.

Kruidenformules kunnen worden gebruikt in de vorm van tinctuur, poeders of afkooksel (zoals een goed getrokken thee) en soms worden de kruiden zelfs in glycerine bereid (speciaal voor kinderen).

 

Daarom zal het ook geen verbazing wekken als men verneemt dat er principieel geen verschil bestaat tussen de kruidengeneeskunde en de voedingsleer. “Geneesmiddelen en kruiden hebben een gemeenschappelijke bron, kruiden en voedsel een gemeenschappelijke gebruik” is een populaire gezegde in China. In feite worden geneeskruiden beschouwd als geconcentreerde voedingsmiddelen, waarmee men op kortere termijn een krachtige effect kan bekomen. Sommige kruiden en voedingsmiddelen worden trouwens zowel in de Traditionele Chinese Geneeskunde als in de keuken regelmatig gebruikt, bv. kaneel en gember of kudzu zetmeel en rijstazijn

kruiden_900

Uw Gezondheid en Welzijn is Belangrijk. Wacht niet.

Maak nu een afspraak of vraag naar meer informatie.
Bij geen gehoor stuur alstublieft een bericht.

+31 (0)20 3309069